Fonimagoodhoo

Fonimagoodhoo este una dintre numeroasele insule-hotel ale statului Maldive. Aceasta este situata pe latura vestica a atolului Maalhosmadulu Sud, la 125 Km de Male, capitala statului.  

 sursa imagine : Wikipedia (author : Michael Hobi)

Insula este scaldata de apele Marii Laccadive. Insulele vecine, Dhandhoo si Veyofushee in sud, Thiladhoo in nord- vest si Madhirivaadhoo in nord, sunt, toate, nelocuite. Cea mai apropiata insula locuita este Kamadhoo. 

 sursa imagine : Wikipedia (author : B166-er)

Insula are o lungime de 600 metri si o latime maxima de 200 metri. Fiind un motu, aceasta este formata in intragime de nisip.

 sursa imagine : internet 

Plajele cu nisip alb incercuiesc in intregime insula, acestea fiind  protejate de un recif de corali care se intinde catre nord-est.

 sursa imagine :  Wikimedia (B166-er)

Interiorul insulei este acoperit de o vegetatie tropical densa formata in general de takamakas, cocotieri si arbori de mango. Fauna este formata din reptile mici, pasari marine, crabi de cocotier si insecte.

 sursa imagine : Wikimedia (author : B166-er) 

Fauna marina, mult mai abundenta, este tipica recifurilor Oceanului Indian, fiind formata din pesti tropicali de recif, rechini, pisici de mare, dar si o specie de delfin si trei specii de testoase precum si numeroase specii de corali. 

 sursa imagine : Wikimedia (author : B166-er)

Desi cunoscuta, ca si intregul arhipelag la Maldivelor, inca din preistorie, Fonimagoodhoo nu a fost locuita permanent niciodata, insa gazduieste din 1998 Reethi Beach Resort.

 

In 2008 a fost inaugurat un hotel cu 230 de angajati. Resort-ul ocupa 15% din suprafata insulei, fiind format din aproximativ o suta de bungalow-uri. 

 sursa imagine : Wikimedia (author : B166-er)

Accesul catre insula se face prin intermediul unui hidroavion al Trans Maldivian Airways, dupa o calatorie de 35 minute dinspre Male. Aterizarea se face nu departe de insula fiind nevoie, pentru a ajunge la resort, de o alta calatorie de 15 minute, facuta cu ajutorul unui dhoni. 

 sursa imagine : Wikimedia (author : B166-er)

sursa info : Wikipedia

Publicitate

4 răspunsuri

  1. Imi place! Cred ca o s-o cumpar!

    • toata ?!?!? 🙂 … eu ma multumesc si cu un sejur de zece zile …

      • Pai…ori totul, ori nimic. 😆 Dupa ce o cumpar, promit ca o sa te invit sa te relaxezi cate zile vrei tu… 🙂

      • merci 😆 … mai rar asa prieteni 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: