Archive for 16 septembrie 2012

Bijuterie
septembrie 16, 2012

Creata de catre designerul Scott Devon, Devon Works LLC este o companie din Los Angeles care isi propune sa reinventeze produsele de lux, oferindu-le o farama din spiritul american. Primul lor astfel de proiect a fost supercar-ul „Devon GTX”. Devon a devenit un brand recunoscut la nivel mondial in momentul in care au lansat ceasul sub nume de cod „Tread 1„.  O versiune in editie limitata a acestui ceas se numeste „Devon Steampunk” si este in opinia mea o opera de arta. Si nu sunt deloc un fanat al ceasurilor. Mai exact, nu am mai purtat de vreo 15 ani asa ceva dupa mine … Devon Steampunk costa 25,000 USD. Un chilipir …

 

 

 

 sursa imagini : Warnet

Lumea in care traim …
septembrie 16, 2012

 

 

 

 

 

 

 

 sursa imagini : Warnet

Île des Pins
septembrie 16, 2012

 sursa Wikipedia

Île des Pins, denumita «Kunyié» in dialectul kanak, este o insula care face parte din arhipelagul Noua Caledonie, una dintre colectivitatile «de peste mari» din Pacific care apartin Frantei. Insula este situata extrem de aproape de Tropicul Capricornului.

 sursa Wikipedia (author : Bruno Menetrier)

 sursa Wikipedia (author : Bruno Menetrier)

Insula masoara 18 km lungime si 14 km latime, aflandu-se la sud est de Grande Terre, principala insula a Noii Caledonii. Capitala provinciei, Nouméa, se afla la 100 km distanta. Intreaga insula este inconjurata de formatiunea coraligena numita New Caledonia Barrier Reef. Suprafata insulei este de152,3 km².Cel mai inalt punct al insulei este “pic Nga”, un varf care se inalta la 262 de metri deasupra nivelului marii.

 sursa Wikipedia (author : Bruno Menetrier)

 sursa Wikipedia

Numita afectuos si “insula cea mai apropiata de Paradis”, Île des Pins este cunoscuta pentru oportunitatile de a practica sporturi nautice precum snorkeling sau scuba diving, laguna sa, cu ape extrem de clare, fiind populata cu un mare numar de pesti tropicali de corali. Turismul atrage clienti in principal datorita plajelor intinse cu nisip alb si a apelor turuoaz ale lagunei. Principale plaje sunt Kuto Bay si Bahía de Oro, cunoscuta pentru piscinele sale naturiale si unde exista un luxos hotel, Le Meridien.

 sursa Wikipedia

 sursa Wikipedia (author : Teuxe)

Populatia, aproximativ 2,000 de persoane la nivelul anului 2000, este formata in principal de nativi kanak, o populatie melaneziana. Insula dispune de un mic aeroport cu o pista de aterizare de 1 km, fiind accesibila pec alea aerului si pe mare dinspre Noumea. Este interesanta din punct de vedere turistic si pentru vestigiile preistorice si pentru ceramica Lapita, datand din era pre-crestina, gasite intr-o zona numita «Vatcha », in satul Vao, unde, pe langa picturi rupestre au fost gasite si un numar de aproximativ 400 de tumuli misteriosi a caror destinatie se presupune a fi fost legata de ceremonii funerare, dar nu s-a stabilit clar daca sunt de origine naturala sau artificiala.

 sursa Wikipedia (author : Teuxe)

 sursa Wikipedia (author : René Moutouh)

Fauna este bogata, aici putand fi intalnite doua specii rare de soparle gecko, Rhacodactylus ciliatus si Rhacodactylus leachianus, cel mai mare gecko din lume.

 sursa Wikipedia (author : my LifeShow)

 sursa Wikipedia (author : René Moutouh)

Primul occidental care a ajuns aici a fost James Cook, in 1774, aflat intr-a doua sa calatorie spre Noua Zeelanda. Acesta a botezat insula dupa pinii impozanti pe care i-a zarit pe insula. Dealtfel,Île des Pins este unul dintre putinele locuri din Pacific care poate sustine copaci indeajuns de inalti pentru a fi fost folositi, in trecut, la inlocuirea catargelor navelor cu vele. James Cook nu a debarcat, insa a zarit fum si a dedus ca insula era locuita. Primii occidentali care au vizitat insula au aparut in anii 1840, in persoana unor misionari protestanti si catolici si a unor comercianti in cautare de lemn de santal. Francezii au luat in stapanire insula in1853, localnicii fiind convertiti la catolicism. In 1872 insula avea sa devina colonie penala, aici ajungand in jur de 3,000 de prizonieri politici din Paris. In prezent, fosta colonie este in ruine si invadata de jungla, insa in 2005 a fost reconditionat turnul de apa.

 sursa Wikimedia

sursa Wikipedia

sursa info : Wikipedia

Men in Black 3
septembrie 16, 2012

 

Venit la o distanta imensa in timp dupa primul si cel mai bun film al francizei, cincispezece ani (nu imi vine sa cred ca a trecut atat de mult timp !!!), al treilea „MIB” surprinde prin cateva lucruri. In primul rand prin faptul ca reuseste sa fie, inca, amuzant. A fost primul lucru de care m-am indoit, insa Will Smith reuseste sa provoace zambete prin ciocnirea sa cu spiritul incremenit al lui „K”. In al doilea rand, noul scenariu reuseste sa aduca ceva nou francizei, ideea aducerii lui Josh Brolin in rolul unui mai tanar Tommy Lee Jones fiind, in opinia mea, decisiva in crearea impresiei finale, aceea ca franciza traieste.

Smith este un actor mare. A dovedit-o de multe ori iar rolul „J”, din aceasta franciza care a redefinit genul SF, i se potriveste perfect, chiar daca, in prezent,  grandoarea unui actor este conferita , mai degraba, de rolurile „serioase”. Will Smith a avut momente in acest film care m-au facut sa imi spun „ce bine joaca, asta!!!”.

Fara a excela, „MIB” este un film care distreaza si care ofera in acelasi timp o poveste care lasa loc surprizelor (in materie de efecte speciale, bineinteles), dar, in acelasi timp, se bazeaza pe un acting solid al unui trio care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Efecte speciale deja consacrate, proprii francizei, si un final bun care ofera ceva explicatii privind povestea initiala.

IMDB coteaza „MIB3” la 7,1, adica foarte aproape de nivelul primului film si mult peste cel de-al doilea. Personal cred ca seria nu se poate reinventa pentru a depasi succesul primului film, insa receptia celei de-a treia parti ma face sa cred ca va urma o a patra. Sincer, n-as insista …

Film bun. Mi-a placut.